Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
DOBRY POMYSŁ NP. NA ŚWIĄTECZNY OBIAD.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414625
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414625
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Składniki
Czosnek siekamy i ucieramy z odrobiną soli.
Kotlety nacieramy mieszanką soli, pieprzu, majeranku oraz czosnku i odstawiamy na 30 minut w chłodne miejsce.
Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy kotlety na rumiano.
Dolewamy wywar i dusimy pod przykryciem około 20 minut.
Mięso zdejmujemy z patelni. wywar przecedzamy.
Z masła i mąki robimy zasmażkę, dolewamy wywar i cały czas mieszając zagotowujemy.
Sos zaprawiamy śmietaną i przyprawiamy do smaku.
Smacznego:)