Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne kotlety z piersi kurczaka w bardzo chrupiącej, grubej panierce z panko. Panierka panko znacznie lepiej trzyma się na panierowanych mięsach, zachowuje swoją chrupkość przez dłuższy czas i nie nasiąka mocno tłuszczem w trakcie smażenia. Kotlety smakują rewelacyjne!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 322
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 28185
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9001
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 749
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 322
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 28185
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9001
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 749
Składniki
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół wzdłuż. Tak przygotowane kotlety rozbijamy lekko tłuczkiem i obtaczamy w przyprawach oraz pokrojonej w plasterki cebuli. Odkładamy kotlety do lodówki na godzinkę, niech się zamarynują. Do trzech talerzy dajemy osobno mąkę, jajko roztrzepane ze szczyptą soli i bułkę tartą panko. Na patelni rozgrzewamy olej, dorzucamy do niego masło. Kotlety oczyszczamy z cebuli, lekko solimy, obtaczamy kolejno w mące, jajku i na koniec w bułce tartej . Tak przygotowane kawałki mięsa kładziemy na rozgrzany tłuszcz, obsmażamy z jednej strony na rumiano na dużym ogniu. Następnie przekładamy kotlety na drugą stronę i smażymy je na małym ogniu. Trzymamy tak kotlety jeszcze 3-4 minuty, aby się zarumieniły i doszły. Zdejmujemy z patelni i od razu wykładamy na talerze.
Kotlety drobiowe w panierce panko gotowe!