Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne kotlety z piersi kurczaka w bardzo chrupiącej, grubej panierce z panko. Panierka panko znacznie lepiej trzyma się na panierowanych mięsach, zachowuje swoją chrupkość przez dłuższy czas i nie nasiąka mocno tłuszczem w trakcie smażenia. Kotlety smakują rewelacyjne!
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 58
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 244
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 58
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 244
Składniki
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół wzdłuż. Tak przygotowane kotlety rozbijamy lekko tłuczkiem i obtaczamy w przyprawach oraz pokrojonej w plasterki cebuli. Odkładamy kotlety do lodówki na godzinkę, niech się zamarynują. Do trzech talerzy dajemy osobno mąkę, jajko roztrzepane ze szczyptą soli i bułkę tartą panko. Na patelni rozgrzewamy olej, dorzucamy do niego masło. Kotlety oczyszczamy z cebuli, lekko solimy, obtaczamy kolejno w mące, jajku i na koniec w bułce tartej . Tak przygotowane kawałki mięsa kładziemy na rozgrzany tłuszcz, obsmażamy z jednej strony na rumiano na dużym ogniu. Następnie przekładamy kotlety na drugą stronę i smażymy je na małym ogniu. Trzymamy tak kotlety jeszcze 3-4 minuty, aby się zarumieniły i doszły. Zdejmujemy z patelni i od razu wykładamy na talerze.
Kotlety drobiowe w panierce panko gotowe!