Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krążki z papryką i kurczakiem"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Składniki
Cukier oraz drożdże rozpuść w mleku. Dodaj trochę mąki. Wymieszaj. Zaczyn odstaw do wyrośnięcia. Pozostałą mąkę wymieszaj z twarogiem. Dodaj zaczyn i masło. Zagnieć ciasto. Odstaw na godzinę w ciepłe miejsce.
Papryki oczyść, potnij w paseczki. Cebule obierz, pokrój w plasterki. Mięso umyj, pokrój na kawałki. Mozzarellę zetrzyj.
Z ciasta uformuj 8 placków. Posmaruj je keczupem. Obłóż mięsem i warzywami. Oprósz solą i pieprzem. Posyp serem. Piecz ok. 40 minut w temp. 200°C. Udekoruj, np. szczypiorkiem.Źródło: Naj