Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem pomidorowy"
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336613
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3621
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422710
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2445
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336613
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3621
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422710
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2445
Składniki
Marchewki, pietruszkę oraz ćwiartkę selera oczyść, opłucz, drobno posiekaj. Włóż warzywa do garnka, wlej 6 szklanek zimnej wody ze sporą szczyptą soli, zagotuj.
Połówkę małego pora umyj, posiekaj drobno, dodaj do gotujących się warzyw. Wkrusz dwie kostki bulionowe (np. warzywne). Gotuj na małym ogniu ok. 25 minut.
Po tym czasie dodaj do zupy koncentrat pomidorowy, wymieszaj. Gotuj jeszcze chwilę razem. Zupę zdejmij z og nia, zmiksuj ze śmietaną na gładki krem.
Czosnek przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj. Dodaj do zupy, dopraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Przed podaniem udekoruj świeżą bazylią.
czas ok. 45 min; porcja – 280 kcal, cena 1,30 złŹródło: Świat kobiety