Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem pomidorowy"
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6409
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2017
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6409
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2017
 
         
        Składniki
Marchewki, pietruszkę oraz ćwiartkę selera oczyść, opłucz, drobno posiekaj. Włóż warzywa do garnka, wlej 6 szklanek zimnej wody ze sporą szczyptą soli, zagotuj.
Połówkę małego pora umyj, posiekaj drobno, dodaj do gotujących się warzyw. Wkrusz dwie kostki bulionowe (np. warzywne). Gotuj na małym ogniu ok. 25 minut.
Po tym czasie dodaj do zupy koncentrat pomidorowy, wymieszaj. Gotuj jeszcze chwilę razem. Zupę zdejmij z og nia, zmiksuj ze śmietaną na gładki krem.
Czosnek przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj. Dodaj do zupy, dopraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Przed podaniem udekoruj świeżą bazylią.
czas ok. 45 min; porcja – 280 kcal, cena 1,30 złŹródło: Świat kobiety