Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem pomidorowy"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Marchewki, pietruszkę oraz ćwiartkę selera oczyść, opłucz, drobno posiekaj. Włóż warzywa do garnka, wlej 6 szklanek zimnej wody ze sporą szczyptą soli, zagotuj.
Połówkę małego pora umyj, posiekaj drobno, dodaj do gotujących się warzyw. Wkrusz dwie kostki bulionowe (np. warzywne). Gotuj na małym ogniu ok. 25 minut.
Po tym czasie dodaj do zupy koncentrat pomidorowy, wymieszaj. Gotuj jeszcze chwilę razem. Zupę zdejmij z og nia, zmiksuj ze śmietaną na gładki krem.
Czosnek przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj. Dodaj do zupy, dopraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Przed podaniem udekoruj świeżą bazylią.
czas ok. 45 min; porcja – 280 kcal, cena 1,30 złŹródło: Świat kobiety