Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem pomidorowy"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5334
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5334
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Marchewki, pietruszkę oraz ćwiartkę selera oczyść, opłucz, drobno posiekaj. Włóż warzywa do garnka, wlej 6 szklanek zimnej wody ze sporą szczyptą soli, zagotuj.
Połówkę małego pora umyj, posiekaj drobno, dodaj do gotujących się warzyw. Wkrusz dwie kostki bulionowe (np. warzywne). Gotuj na małym ogniu ok. 25 minut.
Po tym czasie dodaj do zupy koncentrat pomidorowy, wymieszaj. Gotuj jeszcze chwilę razem. Zupę zdejmij z og nia, zmiksuj ze śmietaną na gładki krem.
Czosnek przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj. Dodaj do zupy, dopraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Przed podaniem udekoruj świeżą bazylią.
czas ok. 45 min; porcja – 280 kcal, cena 1,30 złŹródło: Świat kobiety