Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9972
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8994
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6371
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9972
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8994
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6371
Składniki
Mąkę z mlekiem, wodą i jajkiem mieszamy na płynną konsystencję. Dodajemy koperek i pietruszkę - pieprz sól do smaku. Uzyskujemy płynną masę lanego ciasta o zielonym zabarwieniu. :) Mięsko mielone dusimy w garnku, dodajemy pokrojoną podduszoną cebulkę, którą wcześniej przygotowujemy na patelni - dodajemy cienko pokrojony czosnek do smaku, chilli, pieprz, sól. Wszystko dusimy około 20 minut w garnku. W tym samym czasie przygotowujemy naleśniki. Delikatnie opieczone z dwóch stron układamy na talerzu. Podduszone mięsko i chłodne naleśniki formujemy w kwadraciki z farszem. Wkładamy do piekarnika na 20 min (200 stopni) - piekarnik z nagrzewaniem góra, dół. Gotowe podajemy na ciepło - choć jak ktoś woli, można jeść chłodniejsze. :) Smacznego. :)