Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44749
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44749
Składniki
Mąkę z mlekiem, wodą i jajkiem mieszamy na płynną konsystencję. Dodajemy koperek i pietruszkę - pieprz sól do smaku. Uzyskujemy płynną masę lanego ciasta o zielonym zabarwieniu. :) Mięsko mielone dusimy w garnku, dodajemy pokrojoną podduszoną cebulkę, którą wcześniej przygotowujemy na patelni - dodajemy cienko pokrojony czosnek do smaku, chilli, pieprz, sól. Wszystko dusimy około 20 minut w garnku. W tym samym czasie przygotowujemy naleśniki. Delikatnie opieczone z dwóch stron układamy na talerzu. Podduszone mięsko i chłodne naleśniki formujemy w kwadraciki z farszem. Wkładamy do piekarnika na 20 min (200 stopni) - piekarnik z nagrzewaniem góra, dół. Gotowe podajemy na ciepło - choć jak ktoś woli, można jeść chłodniejsze. :) Smacznego. :)