Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1780
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18592
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6629
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1170
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1780
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18592
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6629
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1170
Składniki
Mąkę z mlekiem, wodą i jajkiem mieszamy na płynną konsystencję. Dodajemy koperek i pietruszkę - pieprz sól do smaku. Uzyskujemy płynną masę lanego ciasta o zielonym zabarwieniu. :) Mięsko mielone dusimy w garnku, dodajemy pokrojoną podduszoną cebulkę, którą wcześniej przygotowujemy na patelni - dodajemy cienko pokrojony czosnek do smaku, chilli, pieprz, sól. Wszystko dusimy około 20 minut w garnku. W tym samym czasie przygotowujemy naleśniki. Delikatnie opieczone z dwóch stron układamy na talerzu. Podduszone mięsko i chłodne naleśniki formujemy w kwadraciki z farszem. Wkładamy do piekarnika na 20 min (200 stopni) - piekarnik z nagrzewaniem góra, dół. Gotowe podajemy na ciepło - choć jak ktoś woli, można jeść chłodniejsze. :) Smacznego. :)