Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5688
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8902
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7977
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5474
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5688
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8902
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7977
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5474
Składniki
Mąkę z mlekiem, wodą i jajkiem mieszamy na płynną konsystencję. Dodajemy koperek i pietruszkę - pieprz sól do smaku. Uzyskujemy płynną masę lanego ciasta o zielonym zabarwieniu. :) Mięsko mielone dusimy w garnku, dodajemy pokrojoną podduszoną cebulkę, którą wcześniej przygotowujemy na patelni - dodajemy cienko pokrojony czosnek do smaku, chilli, pieprz, sól. Wszystko dusimy około 20 minut w garnku. W tym samym czasie przygotowujemy naleśniki. Delikatnie opieczone z dwóch stron układamy na talerzu. Podduszone mięsko i chłodne naleśniki formujemy w kwadraciki z farszem. Wkładamy do piekarnika na 20 min (200 stopni) - piekarnik z nagrzewaniem góra, dół. Gotowe podajemy na ciepło - choć jak ktoś woli, można jeść chłodniejsze. :) Smacznego. :)