Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruchy placek – quiche"
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1084
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 104
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1354
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1084
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 104
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1354
Składniki
Z podanych składników zagnieć gładkie ciasto i włóż do lodówki na ok. 60 min. Ciastem wylep dno oraz boki formy do tarty, spód nakłuj w kilku miejscach widelcem. Przykryj papie rem do pieczenia, wsyp kilka garści fasoli. Piecz 15 min w temp. 180°C.
Z papryk usuń gniazda nasienne, opłucz, osusz. 3 papryki pokrój w kostkę, pozostałe w paski. Umytą cukinię ze skórką pokrój w kostkę. Cebulę oraz umyty szczypior drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć cebulę, zeszklij. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę oraz cukinię, smaż ok. 5 min. Do warzyw dodaj posiekany szczypior, wymieszaj. Dopraw solą oraz pieprzem.
Do rozmąconych jajek dodaj śmietankę oraz zioła prowansalskie. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Warzywa rozłóż na podpieczonym spodzie, zalej masą śmietanowo-jaje czną. Piecz ok. 45 min w temp. 180°C. Na ok. 10 min przed końcem pieczenia na wierzchu ułóż paski papryki.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 360 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie
Przepisy Dania główne
Dania główne
Potrawka z kiełbasy i groszku
Dania główne
Pulpety tandoori
Dania główne
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Dania główne
Klopsy z jajkiem
Potrawka z kiełbasy i groszku
Bardzo prosta potrawka. Idealna na szybki obiad czy kolację. Może stanowić sa...
Odsłon: 58
Pulpety tandoori
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 104