Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruchy placek – quiche"
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19945
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 507
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 560
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6980
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243999
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19945
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 507
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 560
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6980
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243999
Składniki
Z podanych składników zagnieć gładkie ciasto i włóż do lodówki na ok. 60 min. Ciastem wylep dno oraz boki formy do tarty, spód nakłuj w kilku miejscach widelcem. Przykryj papie rem do pieczenia, wsyp kilka garści fasoli. Piecz 15 min w temp. 180°C.
Z papryk usuń gniazda nasienne, opłucz, osusz. 3 papryki pokrój w kostkę, pozostałe w paski. Umytą cukinię ze skórką pokrój w kostkę. Cebulę oraz umyty szczypior drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć cebulę, zeszklij. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę oraz cukinię, smaż ok. 5 min. Do warzyw dodaj posiekany szczypior, wymieszaj. Dopraw solą oraz pieprzem.
Do rozmąconych jajek dodaj śmietankę oraz zioła prowansalskie. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Warzywa rozłóż na podpieczonym spodzie, zalej masą śmietanowo-jaje czną. Piecz ok. 45 min w temp. 180°C. Na ok. 10 min przed końcem pieczenia na wierzchu ułóż paski papryki.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 360 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie