Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 17
Dodano: 06.11.2014
Odsłon: 16716
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
W pierwszej kolejności należy ugotować kasze jęczmienną wg przepisu na opakowaniu.
W czasie kiedy kasza będzie się gotować, włożyć mięso mielone do miski, następnie obrać pieczarki, marchewkę, cebulę, zetrzeć na drobnej tarce i dodać do mięsa. Koperek drobno posiekać i również dodać do mięsa i pozostałych składników.
Następnie wbić jajko, doprawić solą i pieprzem do smaku
Dokładnie wymieszać.
Kaszę po ugotowaniu wystudzić (ja przelałam zimną wodą, żeby było szybciej i odcedziłam przez sitko). Wystudzona kaszę dodać do mięsa i dokładnie wymieszać. W tym momencie można sprawdzić smak i ewentualnie dodać soli i pieprzu.
Formować niewielkie kulki, i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Można podawać z sosem pomidorowym lub pieczarkowym (ja użyłam sosu Winiary).
Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 07 listopada 2014Zgłoś do usunięcia
klopsiki wyglądają bardzo smacznie i apetycznie :-)6 Kto głosował? | Odpowiedz