Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie szybkie do zrobienia, i bardzo smaczne.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 631
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 440
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1556
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 631
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 440
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1556
Składniki
W pierwszej kolejności należy ugotować kasze jęczmienną wg przepisu na opakowaniu. W czasie kiedy kasza będzie się gotować, włożyć mięso mielone do miski, następnie obrać pieczarki, marchewkę, cebulę, zetrzeć na drobnej tarce i dodać do mięsa. Koperek drobno posiekać i również dodać do mięsa i pozostałych składników. Następnie wbić jajko, doprawić solą i pieprzem do smaku Dokładnie wymieszać.
Kaszę po ugotowaniu wystudzić (ja przelałam zimną wodą, żeby było szybciej i odcedziłam przez sitko). Wystudzona kaszę dodać do mięsa i dokładnie wymieszać. W tym momencie można sprawdzić smak i ewentualnie dodać soli i pieprzu. Formować niewielkie kulki, i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Można podawać z sosem pomidorowym lub pieczarkowym (ja użyłam sosu Winiary). Smacznego.