Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sama rozkosz, nawet na drugi dzień jest znakomity
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5747
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1202
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12376
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5209
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5747
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1202
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12376
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5209
Składniki
Kurczaka natrzeć czosnkiem 3-4 ząbki, majerankiem i sola. Najlepiej odstawić na całą noc (ale min 4-5 godz). Upiec normalnie jak każdego innego kurczaka. W czasie pieczenia w innym garnku udusić jabłuszka jak do szarlotki do średniej miekkości z odrobina cukru, pod koniec dodać suszonych śliwek. Wyjąć kurczaka z tłuszczu, włozyć do żaroodpornego garnka, przykryć jabłkami ze śliwkami i zapiec ok 15-20 min
PYSZNOŚCI !!!! najlepiej z ziemniaczkami z wody, surówka nie konieczna (ale może być)