Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne danie rodem z Indii
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12870
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1460
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14135
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5868
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12870
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1460
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14135
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5868
Składniki
Kurczaka pokroic w kostke i zamarynowac w soku pomaranczowym, imbirze i soli. Odstawic na ok 1h.
Cebule pokroic w drobna kostke i zezlocic na oleju, nastepnie dodac wszysthie przyprawy i smazyc jeszcze ok 2 minuty, dodac kurczaka wraz z marynata, przecier pomidorowy oraz bulion. Przykryc pokrywka i dusic na malym ogniu ok 30 min.
Po tym czasie dodac baklazana pokrojonego w kostke i dusic jeszcze ok 15 min, nastepnie dodac starty czosnek , zamieszac, zdjac naczynie z ognia i zostawic na ok 10 min pod pokrywka. Gotowe.
Podawac z ryzem lub chlebkiem pitta.