Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne danie rodem z Indii
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65086
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 469
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5792
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 564
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65086
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 469
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5792
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 564
Składniki
Kurczaka pokroic w kostke i zamarynowac w soku pomaranczowym, imbirze i soli. Odstawic na ok 1h.
Cebule pokroic w drobna kostke i zezlocic na oleju, nastepnie dodac wszysthie przyprawy i smazyc jeszcze ok 2 minuty, dodac kurczaka wraz z marynata, przecier pomidorowy oraz bulion. Przykryc pokrywka i dusic na malym ogniu ok 30 min.
Po tym czasie dodac baklazana pokrojonego w kostke i dusic jeszcze ok 15 min, nastepnie dodac starty czosnek , zamieszac, zdjac naczynie z ognia i zostawic na ok 10 min pod pokrywka. Gotowe.
Podawac z ryzem lub chlebkiem pitta.