Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne danie rodem z Indii
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27339
Polecam, pychota.
Odsłon: 245
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 79
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27339
Polecam, pychota.
Odsłon: 245
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 79
Składniki
Kurczaka pokroic w kostke i zamarynowac w soku pomaranczowym, imbirze i soli. Odstawic na ok 1h.
Cebule pokroic w drobna kostke i zezlocic na oleju, nastepnie dodac wszysthie przyprawy i smazyc jeszcze ok 2 minuty, dodac kurczaka wraz z marynata, przecier pomidorowy oraz bulion. Przykryc pokrywka i dusic na malym ogniu ok 30 min.
Po tym czasie dodac baklazana pokrojonego w kostke i dusic jeszcze ok 15 min, nastepnie dodac starty czosnek , zamieszac, zdjac naczynie z ognia i zostawic na ok 10 min pod pokrywka. Gotowe.
Podawac z ryzem lub chlebkiem pitta.