Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latwe do wykonania, niezwykle smaczne danie.
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 13130
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 98
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 13130
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 98
Składniki
Pokroić mięso, opruszyc pieprzem i solą i obtoczyć je w mące. Podsmażyć na maśle i przełożyć do garnka. Pokroic cebulę w piórka i paprykę w słupki, smażyć na tym samym tłuszczu co mięso, przełożyć do garnka.
Ananasa odcedzić z zalewy, którą należy wlać do rondelka. Do niej dodać keczup, cukier i ocet. Zagotować, mieszając, żeby się nie przypaliła. Ananasa pokroić w cząstki i dodać do pozostałych składników, polać sosem i zagotować na małym ogniu, żeby smaki się przegryzły.
Podawać z ugotowanym na sypko ryżem. SMACZNEGO!!!