Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko, latwo i smacznie :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27353
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27353
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Składniki
Make polaczyc z woda i sola aby powstalo geste ciasto jak na nalesniki. Kurczaka pokroic na dosc male kawalki i zanuzyc w uprzednio przygotowanym ciescie. Smazyc na glebokim oleju. Po usmazeniu wybrac na papierowy recznik.
Na goracy wok wlac 2 lyz oleju oraz pokrojony drobno czosnek, starkowany imbir i pokrojona papryke chilli bez nasion wszystko szybko wymieszac i wlac pol malej butelki sosu sweet chilli jeszcze raz wymieszac i wrzucic wczesniej usmazonego kurczaka wszystko dobrze wymieszac aby sos przylegl do kurczaka. Posypac natka pietruszki.
Danie podawac z ryzem Smacznego.