Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak slodko-ostry (sweet chilli chicken)

Kurczak slodko-ostry (sweet chilli chicken)

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 3545

Szybko, latwo i smacznie :)

Składniki

  • piers z kurczaka, 2 szt
  • maka, 0,5 szkl
  • woda
  • Sos sweet chilli, 0,5 malej butelki
  • Natka pietruszki
  • Olej do glebokiego smazenia
  • sol
  • czosnek, 2 zabki
  • imbir swierzy, 2 cm
  • mala papryka chilli, 1 szt
1-2 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Kurczak slodko-ostry (sweet chilli chicken)

Przygotowanie

  1. Make polaczyc z woda i sola aby powstalo geste ciasto jak na nalesniki. Kurczaka pokroic na dosc male kawalki i zanuzyc w uprzednio przygotowanym ciescie. Smazyc na glebokim oleju. Po usmazeniu wybrac na papierowy recznik.

  2. Na goracy wok wlac 2 lyz oleju oraz pokrojony drobno czosnek, starkowany imbir i pokrojona papryke chilli bez nasion wszystko szybko wymieszac i wlac pol malej butelki sosu sweet chilli jeszcze raz wymieszac i wrzucic wczesniej usmazonego kurczaka wszystko dobrze wymieszac aby sos przylegl do kurczaka. Posypac natka pietruszki.

  3. Danie podawac z ryzem Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń