Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naprawdę smaczne danie obiadowe! Moja rodzinka była nim zachwycona... :)
Schab wieprzowy wędzony w aromacie płynnego dymu wędzarniczego olcha/buk. Trz...
Odsłon: 5112
Masło niesamowicie wzbogaca smak ryby, właściwie inne przyprawy oprócz soli i...
Odsłon: 581
Schab wieprzowy wędzony w aromacie płynnego dymu wędzarniczego olcha/buk. Trz...
Odsłon: 5112
Masło niesamowicie wzbogaca smak ryby, właściwie inne przyprawy oprócz soli i...
Odsłon: 581
Składniki
Piersi z kurczaka pokroić na kilka części, wysuszyć i przyprawić warzywkiem. Do garnka o szerokim spodzie wsypać cukier i poczekać aż delikatnie przyrumieni się. Wlać sos sojowy, zamieszać i następnie ułożyć w garnku kawałki piersi i dusić ok. 30 min., należy również pamiętać o dość częstym ich przewracaniu. Ugotować ryż w osolonej wodzie. Pokroić warzywa: marchew i selera - w cienkie paseczki, cebulę - w kostkę. W dużej patelni rozgrzać oliwę, następnie wsypać warzywa. Przyprawić warzywkiem i smażyć ok. 10min. Przesypać na patelnie ugotowany ryż, wymieszać z warzywami i dodać przyprawę do dań chińskich, ponownie wymieszać. Podawać jak i z czym komu pasuje... Ja na talerz najpierw nakładam ryż z warzywami, na niego kurczaka i wszystko delikatnie polewam karmelem z garnka. Jako dodatek do dania podaję również gotowaną marchewkę z groszkiem. Palce lizać! mniami :)