Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naprawdę smaczne danie obiadowe! Moja rodzinka była nim zachwycona... :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10370
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12810
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10370
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12810
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Składniki
Piersi z kurczaka pokroić na kilka części, wysuszyć i przyprawić warzywkiem. Do garnka o szerokim spodzie wsypać cukier i poczekać aż delikatnie przyrumieni się. Wlać sos sojowy, zamieszać i następnie ułożyć w garnku kawałki piersi i dusić ok. 30 min., należy również pamiętać o dość częstym ich przewracaniu. Ugotować ryż w osolonej wodzie. Pokroić warzywa: marchew i selera - w cienkie paseczki, cebulę - w kostkę. W dużej patelni rozgrzać oliwę, następnie wsypać warzywa. Przyprawić warzywkiem i smażyć ok. 10min. Przesypać na patelnie ugotowany ryż, wymieszać z warzywami i dodać przyprawę do dań chińskich, ponownie wymieszać. Podawać jak i z czym komu pasuje... Ja na talerz najpierw nakładam ryż z warzywami, na niego kurczaka i wszystko delikatnie polewam karmelem z garnka. Jako dodatek do dania podaję również gotowaną marchewkę z groszkiem. Palce lizać! mniami :)