Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z tagliatelle"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 80
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 69
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 80
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 69
Składniki
Z posiekanej papryczki chili, czosnku, soli, pieprzu, słodkiej papryki w proszku, jogurtu i oliwy przygotuj marynatę.
Zanurz w niej rozbitą pierś kurczaka. Wstaw mięso do lodówki na godzinę.
Po zamarynowaniu usmaż drób na oliwie.
Obraną cukinię oraz marchew pokrój w paski przy pomocy obieraczki i ugotuj w osolonej wodzie.
Ułóż mięso na półmisku razem z warzywami, burakami i ugotowaną kaszą.
Czas przygotowania: 60 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 300. Stopień trudności: średnieŹródło: Telemax