Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z tagliatelle"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3837
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414690
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2387
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3837
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414690
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2387
Składniki
Z posiekanej papryczki chili, czosnku, soli, pieprzu, słodkiej papryki w proszku, jogurtu i oliwy przygotuj marynatę.
Zanurz w niej rozbitą pierś kurczaka. Wstaw mięso do lodówki na godzinę.
Po zamarynowaniu usmaż drób na oliwie.
Obraną cukinię oraz marchew pokrój w paski przy pomocy obieraczki i ugotuj w osolonej wodzie.
Ułóż mięso na półmisku razem z warzywami, burakami i ugotowaną kaszą.
Czas przygotowania: 60 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 300. Stopień trudności: średnieŹródło: Telemax