Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 821
Dodano: 09.11.2007
Odsłon: 13425
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Wymieszaj żurawinę z oliwą i cebulą. Pierś z kurczaka włóż do szklanego naczynia i zalej przygotowanym, dobrze wymieszanym sosem. Przykryj naczynie i odłóż na 7-9 godzin do lodówki. Rozgrzej piekarnik do ok 180''''C. Wyciągnij kurczaka z lodówki i połóż na foli aluminiowej a następnie włóż do piekarnika na ok 90min. W trakcie pieczenia potrawę można polać pozostałym sosem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Ivona 05 maja 2009Zgłoś do usunięcia
Jako,że uwielbiam, żurawinę,która doskonale komponuje się z drobiem....skorzystam z przepisu.0 Kto głosował? | Odpowiedz

bozenatygrysek 26 marca 2009Zgłoś do usunięcia
cześć !!!! pracowłam w kfc i uwieszcie mi ma słowo tam sa gotowe paniei i zalew y w których moczy sie kurczak ,a pozatym patelnie są pod ciśnieniem i ta panierka sie nie pali.kobinujciedalejpozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz