Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurki z oscypkiem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
Kurki starannie oczyść, opłucz, małe zostaw w całości, większe pokrój.
Cebulę posiekaj, zeszklij na maśle, dodaj kurki. Smaż ok. 5 minut, zalej śmietaną i gotuj jeszcze 2 minuty. Dopraw delikatnie solą i pieprzem. Ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.
Oscypek zetrzyj na tarce o grubych oczkach, posyp nim kurki, zapiekaj w temperaturze 180oC, aż ser się stopi.
Podawaj np. z ziemniakami lub pieczywem.Źródło: Świat kobiety