Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to wyjątkowe danie ze względu na swoje nietypowe składniki a bardzo smakuje, nie tylko mi ale również osobom dla których mam przyjemność gotować.Może służyć jako potrawa nie tylko na niedzielny stół ale również w dzień powszedni.
Polecam.
Odsłon: 182
Golonki z indyka, podane w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex (na baz...
Odsłon: 65
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 591
Polecam.
Odsłon: 182
Golonki z indyka, podane w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex (na baz...
Odsłon: 65
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 591
Składniki
Obieramy ziemniaki i stawiamy na ogniu. Wodę solimy. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, pora przekroić na pól i zsiekać kawałek resztę warzyw zszatkować na niedużych oczkach. Całość przysmażyć na gorącym oleju, po zeszkleniu cebuli dodać mięso mielone. Przelać do pojemnika pomidory z puszki, dodać czosnek, całość razem zmiksować blenderem, masa stanie się aksamitna i puszysta.Kiedy mięso z warzywami jest już zarumienione dodajemy przyprawy. Ziemniaki powinny być już gotowe, jeśli nie zaczekamy jeszcze chwilkę, Z ugotowanych ziemniaków robimy puree. Ziemniaki odlewamy, dodajemy mleko i śmietanę, ubijamy na puree. Brytfankę smarujemy masłem, na spód układamy ok. 4 plastrów sera lub trochę sera startego. Na ser wykładamy całość mięsa z warzywami. Górę wykładamy jeszcze serem Kolejno wykładamy nasze puree ziemniaczane Na wierzch naszej zapiekanki wykładamy kilka kawałków masła. Całość zapiekamy 30 minut w temp. 200 stopni.
Lasagne kroimy na kilka części, jak delikatnie przestygnie wykladamy na talerz. Smacznego