Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lasagne z mięsem z łopatki oraz warzywami.
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 3843
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 550
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 3843
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 550
Składniki
Mięso mielone z łopatki podsmażamy aż będzie miękkie. Przyprawiamy, papryką, solą, pieprzem, kurkumą oraz pod koniec bazylią. Kiedy mięso się podsmaży dodajemy wody lub bulionu warzywnego i dusimy żeby woda się wygotowała. Pod sam koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i ok. 5 min. gotujemy.
Wszystkie warzywa kroimy w cienki plastry, cebulę siekamy. Ziemniaki przez krojeniem będzie można gotować ok. 10min. Na spód naczynia żaroodpornego dajemy ziemniaki, cebulę, nasze mięso, cukinię i przekładamy makaronem (każdy makaron chwilę wkładam do gotującej się wody (ok.1 min). Każdą warstwę przekładam tak samo dodając warzywa, mięso oraz makaron. Ser żółty daję na sama górę kończąc tym samym "przekładaniec". Ser można również przekładać warstwowo- wtedy całość będzie bardziej zwarta. Tak przygotowaną lasagne wkładamy do nagrzanego piekarnika 200"C na około 45-60min.