Do góry

Dania główne Przepis na:

Lasagne z warzywami

Lasagne z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 96

Dodano:

Odsłon: 1295

Lasagne z mięsem z łopatki oraz warzywami.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso mielone z łopatki podsmażamy aż będzie miękkie. Przyprawiamy, papryką, solą, pieprzem, kurkumą oraz pod koniec bazylią. Kiedy mięso się podsmaży dodajemy wody lub bulionu warzywnego i dusimy żeby woda się wygotowała.
    Pod sam koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i ok. 5 min. gotujemy.

  2. Wszystkie warzywa kroimy w cienki plastry, cebulę siekamy.
    Ziemniaki przez krojeniem będzie można gotować ok. 10min.
    Na spód naczynia żaroodpornego dajemy ziemniaki, cebulę, nasze mięso, cukinię i przekładamy makaronem (każdy makaron chwilę wkładam do gotującej się wody (ok.1 min).
    Każdą warstwę przekładam tak samo dodając warzywa, mięso oraz makaron.
    Ser żółty daję na sama górę kończąc tym samym "przekładaniec".
    Ser można również przekładać warstwowo- wtedy całość będzie bardziej zwarta.
    Tak przygotowaną lasagne wkładamy do nagrzanego piekarnika 200"C na około 45-60min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń