Do góry

Dania główne Przepis na:

Leczo

Leczo

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 105

Dodano:

Odsłon: 4472

Pożywne, łatwe w przygotowaniu i pyszne

Składniki

  • 4 parówki drobiowo - wieprzowe
  • pół laski kiełbasy zwyczajnej
  • 3 czerwone papryki
  • 1 zielona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 duża cukinia
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 średnie pomidory
  • olej, sól, pieprz, papryka w proszku, koncentrat pomidorowy
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Leczo

Przygotowanie

  1. Parówki i kiełbasę pokroiłam w plasterki. Paprykę i cukinię w duże kostki.
    Cebulę i czosnek drobniej.

  2. Podsmażyłam parówki i kiełbasę kilka minut. Na drugiej patelni podsmażyłam cebulę. Wędliny i cebulę przełożyłam do wysokiego garnka.

  3. Paprykę i cukinię udusiłam średnio twardą (wszystko razem i tak bedzie się jeszcze dusić)

  4. Wszystkie wędliny i warzywa połączyłam w garnku. Dodałam sparzone, obrane i pokrojone w duże kawałki pomidory.

  5. Dodałam czosnek, sól, pieprz, paprykę w proszku, łyżeczkę koncentratu pomidorowego.

  6. Dusiłam 15 minut. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 12 lipca 2014 Na pewno pyszne,zachęca kolorem, obrazowo pokazane :)

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń