Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 16
Gęste curry z fasoli i papryki, w pomidorowym sosie z dodatkiem przypraw i cz...
Odsłon: 42
Pomysł na kolację lub Słoik do pracy albo na michę pyszności;) Kiedy smażę, p...
Odsłon: 20
Szybkie i smaczne danie
Odsłon: 183
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 16
Gęste curry z fasoli i papryki, w pomidorowym sosie z dodatkiem przypraw i cz...
Odsłon: 42
Pomysł na kolację lub Słoik do pracy albo na michę pyszności;) Kiedy smażę, p...
Odsłon: 20
Szybkie i smaczne danie
Odsłon: 183
Składniki
45 min • Porcja 131 kcal • Koszt porcji 2,10 zł • Przepis na 6 porcji
Ziemniaki gotuję w mundurkach, studzę, obieram, przepuszczam przez maszynkę. Dodaję mąkę, jajka, sól. Zagniatam gładkie ciasto.
Twaróg przepuszczam przez maszynkę. Cebulę drobno kroję, szklę na
maśle, miętę siekam, łączę z twarogiem i dodaję jajko. Doprawiam solą i pieprzem.
Ciasto wałkuję, szklanką wycinam krążki, napełniam farszem serowym. Zlepiam brzegi. Smażę w głębokim oleju na złoty kolor.Źródło: Kobieta i życie