Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10598
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1170
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11595
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 605
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10598
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1170
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11595
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 605
Składniki
45 min • Porcja 131 kcal • Koszt porcji 2,10 zł • Przepis na 6 porcji
Ziemniaki gotuję w mundurkach, studzę, obieram, przepuszczam przez maszynkę. Dodaję mąkę, jajka, sól. Zagniatam gładkie ciasto.
Twaróg przepuszczam przez maszynkę. Cebulę drobno kroję, szklę na
maśle, miętę siekam, łączę z twarogiem i dodaję jajko. Doprawiam solą i pieprzem.
Ciasto wałkuję, szklanką wycinam krążki, napełniam farszem serowym. Zlepiam brzegi. Smażę w głębokim oleju na złoty kolor.Źródło: Kobieta i życie