Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 340
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2616
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 340
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2616
Składniki
45 min • Porcja 131 kcal • Koszt porcji 2,10 zł • Przepis na 6 porcji
Ziemniaki gotuję w mundurkach, studzę, obieram, przepuszczam przez maszynkę. Dodaję mąkę, jajka, sól. Zagniatam gładkie ciasto.
Twaróg przepuszczam przez maszynkę. Cebulę drobno kroję, szklę na
maśle, miętę siekam, łączę z twarogiem i dodaję jajko. Doprawiam solą i pieprzem.
Ciasto wałkuję, szklanką wycinam krążki, napełniam farszem serowym. Zlepiam brzegi. Smażę w głębokim oleju na złoty kolor.Źródło: Kobieta i życie