Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Letnia frittata"
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 5664
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 2002
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 91
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 235
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 5664
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 2002
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 91
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 235
Składniki
Jajka roztrzep, lekko dopraw solą oraz pieprzem.
Bób ugotuj w osolonej wodzie. Następnie odcedź go i obierz z łupinek. Pomidory malinowe pokrój w półplasterki.
Na dużej teflonowej patelni rozgrzej łyżkę oleju rzepakowego i wlej jajka z warzywami. Smaż chwilę na dużym ogniu, po czym włóż na 10 minut do piekarnika (z funkcją grill) rozgrzanego do 200°C.
Gotową frittatę udekoruj gałązkami oregano.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 190. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax