Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Letnia frittata"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8001
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 345
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3443
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 624
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8001
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 345
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3443
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 624
Składniki
Jajka roztrzep, lekko dopraw solą oraz pieprzem.
Bób ugotuj w osolonej wodzie. Następnie odcedź go i obierz z łupinek. Pomidory malinowe pokrój w półplasterki.
Na dużej teflonowej patelni rozgrzej łyżkę oleju rzepakowego i wlej jajka z warzywami. Smaż chwilę na dużym ogniu, po czym włóż na 10 minut do piekarnika (z funkcją grill) rozgrzanego do 200°C.
Gotową frittatę udekoruj gałązkami oregano.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 190. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax