Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Letnia frittata"
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 121
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 275
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 121
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 275
Składniki
Jajka roztrzep, lekko dopraw solą oraz pieprzem.
Bób ugotuj w osolonej wodzie. Następnie odcedź go i obierz z łupinek. Pomidory malinowe pokrój w półplasterki.
Na dużej teflonowej patelni rozgrzej łyżkę oleju rzepakowego i wlej jajka z warzywami. Smaż chwilę na dużym ogniu, po czym włóż na 10 minut do piekarnika (z funkcją grill) rozgrzanego do 200°C.
Gotową frittatę udekoruj gałązkami oregano.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 190. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax