Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Letnia frittata"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 158
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15536
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 166
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 112
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 158
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15536
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 166
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 112
Składniki
Jajka roztrzep, lekko dopraw solą oraz pieprzem.
Bób ugotuj w osolonej wodzie. Następnie odcedź go i obierz z łupinek. Pomidory malinowe pokrój w półplasterki.
Na dużej teflonowej patelni rozgrzej łyżkę oleju rzepakowego i wlej jajka z warzywami. Smaż chwilę na dużym ogniu, po czym włóż na 10 minut do piekarnika (z funkcją grill) rozgrzanego do 200°C.
Gotową frittatę udekoruj gałązkami oregano.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 190. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax