Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Letnia frittata"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 205
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4000
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 371
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 959
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 205
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4000
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 371
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 959
Składniki
Jajka roztrzep, lekko dopraw solą oraz pieprzem.
Bób ugotuj w osolonej wodzie. Następnie odcedź go i obierz z łupinek. Pomidory malinowe pokrój w półplasterki.
Na dużej teflonowej patelni rozgrzej łyżkę oleju rzepakowego i wlej jajka z warzywami. Smaż chwilę na dużym ogniu, po czym włóż na 10 minut do piekarnika (z funkcją grill) rozgrzanego do 200°C.
Gotową frittatę udekoruj gałązkami oregano.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 190. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax