Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łódeczki z ciasta francuskiego z szynką i pieczarkami"
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 709
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 253
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 442
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 5413
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 243
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 709
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 253
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 442
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 5413
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 243
Składniki
Pieczarki siekam i smażę na maśle. Cebulę kroję w piórka, szynkę w paski, ananasa w cząstki. Ser ścieram na tarce o dużych oczkach. Mieszam przecier z solą, ziołami i pieprzem.
Ciasto kroję na równe prostokąty, smaruję przecierem (zostawiam wolne brzegi).
Układam na nich cebulę, pieczarki, szynkę, ananasa. Posypuję serem. Brzegi ciasta smaruję żółtkiem. Piekę w temp. 180°C 20-25 min. Nadziewam listki bazylii na patyczki i wkłuwam je w łódeczki.Źródło: Kobieta i życie