Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łódeczki z ciasta francuskiego z szynką i pieczarkami"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 208
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 208
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Składniki
Pieczarki siekam i smażę na maśle. Cebulę kroję w piórka, szynkę w paski, ananasa w cząstki. Ser ścieram na tarce o dużych oczkach. Mieszam przecier z solą, ziołami i pieprzem.
Ciasto kroję na równe prostokąty, smaruję przecierem (zostawiam wolne brzegi).
Układam na nich cebulę, pieczarki, szynkę, ananasa. Posypuję serem. Brzegi ciasta smaruję żółtkiem. Piekę w temp. 180°C 20-25 min. Nadziewam listki bazylii na patyczki i wkłuwam je w łódeczki.Źródło: Kobieta i życie