Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łódeczki z ciasta francuskiego z szynką i pieczarkami"
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 123
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 332
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 123
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 332
Składniki
Pieczarki siekam i smażę na maśle. Cebulę kroję w piórka, szynkę w paski, ananasa w cząstki. Ser ścieram na tarce o dużych oczkach. Mieszam przecier z solą, ziołami i pieprzem.
Ciasto kroję na równe prostokąty, smaruję przecierem (zostawiam wolne brzegi).
Układam na nich cebulę, pieczarki, szynkę, ananasa. Posypuję serem. Brzegi ciasta smaruję żółtkiem. Piekę w temp. 180°C 20-25 min. Nadziewam listki bazylii na patyczki i wkłuwam je w łódeczki.Źródło: Kobieta i życie