Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W przepisie podałem dużo warzyw, ale tak naprawdę wrzucamy to co mamy. Podstawą tutaj była dla mnie marchewka.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5674
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 957
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36893
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 115
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5674
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 957
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36893
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 115
Składniki
Łopatkę pokroiłem w plastry, brzydsze kawałki odkroiłem i zamroziłem - będzie na mielone.
Plastry łopatki obtoczyłem posoliłem i posypałem przyprawami. Obtoczyłem w mące i podsmażyłem na bardzo gorącym oleju. Następnie zalałem wodą, wrzuciłem listek laurowy, kilka ziaren angielskich. Dusiłem aż mięso zaczęło mięknąć.
Cebulę posiekałem w kostkę, podsmażyłem i dorzuciłem do duszonego mięsa. Gdy łopatka zaczęła mięknąć dodałem marchewki pokrojone w talarki i resztę posiekanych warzyw. Doprawiłem i dusiłem wspólnie z mięsem. Gotowy sos zaklepałem mąką ze śmietaną, posypałem natką pietruszki. Podawałem z ryżem.
Łatwo tutaj przemycić odrobinę zdrowia, w sosie nikt nie zauważy kurkumy, ostropestu czy siemienia lnianego...