Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W przepisie podałem dużo warzyw, ale tak naprawdę wrzucamy to co mamy. Podstawą tutaj była dla mnie marchewka.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8762
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7517
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5126
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328244
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8762
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7517
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5126
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328244
Składniki
Łopatkę pokroiłem w plastry, brzydsze kawałki odkroiłem i zamroziłem - będzie na mielone.
Plastry łopatki obtoczyłem posoliłem i posypałem przyprawami. Obtoczyłem w mące i podsmażyłem na bardzo gorącym oleju. Następnie zalałem wodą, wrzuciłem listek laurowy, kilka ziaren angielskich. Dusiłem aż mięso zaczęło mięknąć.
Cebulę posiekałem w kostkę, podsmażyłem i dorzuciłem do duszonego mięsa. Gdy łopatka zaczęła mięknąć dodałem marchewki pokrojone w talarki i resztę posiekanych warzyw. Doprawiłem i dusiłem wspólnie z mięsem. Gotowy sos zaklepałem mąką ze śmietaną, posypałem natką pietruszki. Podawałem z ryżem.
Łatwo tutaj przemycić odrobinę zdrowia, w sosie nikt nie zauważy kurkumy, ostropestu czy siemienia lnianego...