Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W przepisie podałem dużo warzyw, ale tak naprawdę wrzucamy to co mamy. Podstawą tutaj była dla mnie marchewka.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 298
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21605
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 298
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21605
Składniki
Łopatkę pokroiłem w plastry, brzydsze kawałki odkroiłem i zamroziłem - będzie na mielone.
Plastry łopatki obtoczyłem posoliłem i posypałem przyprawami. Obtoczyłem w mące i podsmażyłem na bardzo gorącym oleju. Następnie zalałem wodą, wrzuciłem listek laurowy, kilka ziaren angielskich. Dusiłem aż mięso zaczęło mięknąć.
Cebulę posiekałem w kostkę, podsmażyłem i dorzuciłem do duszonego mięsa. Gdy łopatka zaczęła mięknąć dodałem marchewki pokrojone w talarki i resztę posiekanych warzyw. Doprawiłem i dusiłem wspólnie z mięsem. Gotowy sos zaklepałem mąką ze śmietaną, posypałem natką pietruszki. Podawałem z ryżem.
Łatwo tutaj przemycić odrobinę zdrowia, w sosie nikt nie zauważy kurkumy, ostropestu czy siemienia lnianego...