Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W przepisie podałem dużo warzyw, ale tak naprawdę wrzucamy to co mamy. Podstawą tutaj była dla mnie marchewka.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35672
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1196
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5998
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35672
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1196
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5998
        
        
                Składniki
Łopatkę pokroiłem w plastry, brzydsze kawałki odkroiłem i zamroziłem - będzie na mielone.
Plastry łopatki obtoczyłem posoliłem i posypałem przyprawami. Obtoczyłem w mące i podsmażyłem na bardzo gorącym oleju. Następnie zalałem wodą, wrzuciłem listek laurowy, kilka ziaren angielskich. Dusiłem aż mięso zaczęło mięknąć.
Cebulę posiekałem w kostkę, podsmażyłem i dorzuciłem do duszonego mięsa. Gdy łopatka zaczęła mięknąć dodałem marchewki pokrojone w talarki i resztę posiekanych warzyw. Doprawiłem i dusiłem wspólnie z mięsem. Gotowy sos zaklepałem mąką ze śmietaną, posypałem natką pietruszki. Podawałem z ryżem.
Łatwo tutaj przemycić odrobinę zdrowia, w sosie nikt nie zauważy kurkumy, ostropestu czy siemienia lnianego...