Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SMAKUJE WYBORNIE:)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116701
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7987
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3013
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1572
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1305
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116701
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7987
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3013
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1572
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1305
Składniki
Mięso natrzeć soląi pieprzem i odstawić w chłodne miejsce na minimum 2 godziny.
Po tym czasie ostrym nożem lub końcem drewnianej łyżki zrobić w mięsie otwór.
Owoce sparzyć i gotować w niewielkiej ilości wody z dodatkiem żubrówki i soku z pomarańczy.
W przygotowany otwór włożyć ugotowane i odsączone owoce wymieszane z natką.
Całość zawiązać sznurkiem i włożyć na 15 minut do nagrzanego do 200 stopni piekarnika, po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 170 stopni, i piec jeszcze około 60 minut.
co jakiś czas podlewać mięso sokiem z ugotowanych owoców.
Smacznego:)