Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łosoś z rusztu"
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 52
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 86
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1462
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 407
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 52
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 86
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1462
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 407
Składniki
Łososia umyć, osuszyć, lekko oprószyć pieprzem, posmarować marynatą z soku wyciśniętego z 1,5 cytryny (pół cytryny pokroić w plastry) wymieszanego z posiekanym czosnkiem, obłożyć rozmarynem, zawinąć w folię, włożyć do lodówki na 2-3 godz.
Przygotować sos z majonezu, musztard, miodu. Wszystkie dokładnie wymieszać, doprawić solą i chili. Schłodzone dzwonka łososia rozłożyć na tackach do grillowania i położyć na ruszcie. Rybę grillować po ok. 5 minut z każdej strony.
Dzwonka zdjąć z ognia o czasie, gdyż mięso będzie dochodzić jeszcze przez 2 min. Na wierzchu rozłożyć po 1 łyżce masła, dzięki temu ryba nie będzie sucha. Podawać z sosem musztardowym, obłożoną plasterkami cytryny i gałązkami rozmarynu.Źródło: Twoje Imperium