Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łosoś z rusztu"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 665
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 665
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Łososia umyć, osuszyć, lekko oprószyć pieprzem, posmarować marynatą z soku wyciśniętego z 1,5 cytryny (pół cytryny pokroić w plastry) wymieszanego z posiekanym czosnkiem, obłożyć rozmarynem, zawinąć w folię, włożyć do lodówki na 2-3 godz.
Przygotować sos z majonezu, musztard, miodu. Wszystkie dokładnie wymieszać, doprawić solą i chili. Schłodzone dzwonka łososia rozłożyć na tackach do grillowania i położyć na ruszcie. Rybę grillować po ok. 5 minut z każdej strony.
Dzwonka zdjąć z ognia o czasie, gdyż mięso będzie dochodzić jeszcze przez 2 min. Na wierzchu rozłożyć po 1 łyżce masła, dzięki temu ryba nie będzie sucha. Podawać z sosem musztardowym, obłożoną plasterkami cytryny i gałązkami rozmarynu.Źródło: Twoje Imperium