Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łosoś z ziemniakami"
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 209
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 713
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 894
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 209
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 713
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 894
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w plastry lub na ćwiartki. Wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj do miękkości. Odlej.
Filet opłucz, osusz, pokrój na kawałki. Natrzyj solą oraz pieprzem. Czosnek pozbaw osłonek, pokrój w plasterki. Cebulę obierz, poszatkuj. Oczyść i pokrój w plasterki papryczki.
Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć cebulę z czosnkiem, przesmaż. Dodaj kawałki łososia oraz papryczki. oprósz słodką mieloną papryką oraz curry. Chwilę smaż, mieszając. Wlej 3 szklanki wody. Dodaj liście laurowe i 3 ziarna ziela. Duś pod przykryciem 30 min.
Powstały sos wymieszaj z koncentratem pomidorowym. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wrzuć ugotowane ziemniaki. Chwilę ogrzewaj razem. W tym czasie opłucz i osusz po kilka gałązek natki oraz koperku. Zioła grubo poszatkuj. Posyp nimi potrawę tuż przed podaniem.
porcji, czas ok. 45 min; porcja – 320 kcal, cena 4,20 zł.
. Tańszą wersję dania przygotujesz z mintaja lub morszczuka.Źródło: Świat kobiety