Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z grzybami siostry Anastazji

Makaron z grzybami siostry Anastazji

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 20

Wypróbowany przepis na "Makaron z grzybami siostry Anastazji"

Składniki

  • 1/2 kg makaronu wstążki
  • 1/2 kg grzybów (borowiki lub podgrzybki świeże lub mrożone)
  • cebula
  • pęczek natki pietruszki 8 dag startego parmezanu
  • 3/4 szklanki wywaru jarzynowego
  • 3 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Grzyby oczyścić i pokroić w plasterki. Na rozgrzanej oliwie zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać pokrojone grzyby. Dusić do miękkości.

  2. Pod koniec doprawić do smaku i dodać połowę natki pietruszki. Połowę grzybów zmiksować i połączyć z wywarem jarzynowym.

  3. Do makaronu ugotowanego zgodnie z przepisem dodać zmiksowany sos grzybowy, pozostałą część grzybów i połowę parmezanu. Całość wymieszać i doprawić. Przed podaniem wierzch posypać pozostałym serem oraz pietruszką.

  4. CZAS: około 40 minut

  5. Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „113 dań siostry Anastazji”

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń