Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pyszne danie. Wariacja na temat klasycznego pesto z bazyli.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5353
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11782
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5353
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11782
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Na patelnię, razem ze słonecznikiem, wkładamy ząbek czosnku w łupince i smażymy go tyle czasu, ile potrzebuje sonecznik, aby się ładnie uprażyć. Obieramy z łupinki i razem ze wszyskimi skłądnikami pesto umieszamy w wysokim pojemniku, w którym za pomocą blendera doprowadzamy pesto do jednorodnej konsystencji (czyli miksujemy na maksa...)
Makaron gotujemy, dodajemy pesto, pokrojone na ćwiartki pomidorki, mieszamy, posypujemy słonecznikiem, kolendrą i podajemy... Można dodatkowo podgrzać, jeśli będzie za mało ciepłe.