Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Makaron z sosem serowo -śmietankowym"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3899
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19825
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2966
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4111
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3899
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19825
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2966
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4111
Składniki
Ugotuj makaron. Wymieszaj połowę siekanej natki, bazylię, starty parmezan, ser ricotta, jajka, kapary, śmietanę i przyprawy.
Makaron zalej sosem, dodaj groszek (jeśli jest mrożony, wcześniej go gotuj kilka minut), polej przygotowanym sosem. Ułóż w naczyniu żaroodpornym. Posyp startym serem gouda i mozzarellą. Zapiekaj 25 minut w temp. 180°C. Posyp natką.Źródło: Dobry Tydzień