Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Makaron z sosem serowo -śmietankowym"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 76
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3321
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1161
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 76
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3321
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1161
Składniki
Ugotuj makaron. Wymieszaj połowę siekanej natki, bazylię, starty parmezan, ser ricotta, jajka, kapary, śmietanę i przyprawy.
Makaron zalej sosem, dodaj groszek (jeśli jest mrożony, wcześniej go gotuj kilka minut), polej przygotowanym sosem. Ułóż w naczyniu żaroodpornym. Posyp startym serem gouda i mozzarellą. Zapiekaj 25 minut w temp. 180°C. Posyp natką.Źródło: Dobry Tydzień