Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyrazisty smak składników, komponujący się w znakomite danie na każdą porę.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1357
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1357
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Wstawiamy wodę na makaron, dodając śladową ilość oliwy z oliwek, by makaron się nie sklejał. Gdy woda się już zagotuje wrzucamy na wrzątek makaron.
Podsmażamy czosnek. Czosnek wcześniej musi być lekko rozdrobniony, by cały aromat mógł przesiąknąć do naszej potrawy.
Dodajemy salami, lekko podsmażając.
Do czosnku i salami wlewamy około 5 łyżek przegotowanej wody, doprowadzając do wrzenia. Dodajemy śmietany. Musimy na tym etapie energicznie mieszkać wszystkie składniki.
Dodajemy wcześniej starty lub bardzo drobno pokrojony wędzony ser. Chwilę zostawiamy by mógł się rozpuścić, a następnie dokładnie łączymy składniki.
Następnie przyprawiamy pieprzem i dodajemy wcześniej posiekaną pietruszkę oraz bazylię. Osobiście nie solę już sosu, ponieważ salami jest wystarczająco słona.
Zostawiamy około 5 minut wszystkie składniki na patelni, niezapominając mieszkać.