Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makaron ze szparagami i pomidorkami"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4265
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2549
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2221
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11202
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4265
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2549
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2221
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11202
Składniki
Szparagi umyć, odciąć końce, gotować ok. 4 minuty w osolonym i posłodzonym wrzątku, odcedzić, podzielić na kawałki. Pomidorki umyć, przekroić na pół.
Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu z dodatkiem 1 łyżki oliwy, odcedzić.
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, podsmażyć na 1 łyżce oliwy, dorzucić pomidorki, poddusić, wlać śmietanę wymieszaną z żółtkiem, serem i przyprawami, dodać szparagi i makaron, delikatnie wymieszać.
Spaghetti można wzbogacić kawałkami pokrojonego na małe kawałki awokado i posypać posiekanymi listkami bazylii.
ok. 25 minutŹródło: Twoje Imperium