Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makaron ze szparagami i pomidorkami"
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 173
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20068
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1706
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 173
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20068
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1706
Składniki
Szparagi umyć, odciąć końce, gotować ok. 4 minuty w osolonym i posłodzonym wrzątku, odcedzić, podzielić na kawałki. Pomidorki umyć, przekroić na pół.
Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu z dodatkiem 1 łyżki oliwy, odcedzić.
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, podsmażyć na 1 łyżce oliwy, dorzucić pomidorki, poddusić, wlać śmietanę wymieszaną z żółtkiem, serem i przyprawami, dodać szparagi i makaron, delikatnie wymieszać.
Spaghetti można wzbogacić kawałkami pokrojonego na małe kawałki awokado i posypać posiekanymi listkami bazylii.
ok. 25 minutŹródło: Twoje Imperium