Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makaron ze szparagami i pomidorkami"
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2597
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 377
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 182
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6449
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 360
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2597
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 377
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 182
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6449
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 360
Składniki
Szparagi umyć, odciąć końce, gotować ok. 4 minuty w osolonym i posłodzonym wrzątku, odcedzić, podzielić na kawałki. Pomidorki umyć, przekroić na pół.
Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu z dodatkiem 1 łyżki oliwy, odcedzić.
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, podsmażyć na 1 łyżce oliwy, dorzucić pomidorki, poddusić, wlać śmietanę wymieszaną z żółtkiem, serem i przyprawami, dodać szparagi i makaron, delikatnie wymieszać.
Spaghetti można wzbogacić kawałkami pokrojonego na małe kawałki awokado i posypać posiekanymi listkami bazylii.
ok. 25 minutŹródło: Twoje Imperium