Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makaron ze szparagami i pomidorkami"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34631
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 889
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 175
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3826
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34631
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 889
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 175
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3826
Składniki
Szparagi umyć, odciąć końce, gotować ok. 4 minuty w osolonym i posłodzonym wrzątku, odcedzić, podzielić na kawałki. Pomidorki umyć, przekroić na pół.
Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu z dodatkiem 1 łyżki oliwy, odcedzić.
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, podsmażyć na 1 łyżce oliwy, dorzucić pomidorki, poddusić, wlać śmietanę wymieszaną z żółtkiem, serem i przyprawami, dodać szparagi i makaron, delikatnie wymieszać.
Spaghetti można wzbogacić kawałkami pokrojonego na małe kawałki awokado i posypać posiekanymi listkami bazylii.
ok. 25 minutŹródło: Twoje Imperium