Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makrelę my Polacy kochamy wędzoną. Brasileiro patrzy zawsze jednak z pewną rezerwą na ten sposób podawania ryby a i zapach nie wywołuje w nim euforii. Mając jednak na względzie że ryba to samo zdrowie zaproponował podać ją na swój brazylijski sposób. Wyszło oczywiście jak zawsze przepysznie, dlatego tez przepis pojawia się na blogu:
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11889
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16220
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5169
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11889
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16220
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5169
Składniki
Przygotowanie ryby: Bierzemy makrele, nacinamy środek i wyrzucamy z "wnętrzności". Następnie myjemy ryby nacierając je cytryną. Nacinamy delikatnie zewnętrzną część ryby i nacieramy przyprawą z soli (zawsze wg uznania), 1 łyżki kuminu i 3 ząbków czosnku. Nacieramy zarówno wewnątrz jak i zewnątrz. Odstawiamy na 20 minut i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, przekładając z boku na bok. Aby ryba nie była zbyt tłusta wycieramy nadmiar tłuszczu ręcznikiem papierowym.
Przygotowanie przyprawy: Papryczki i sól ucieramy w moździerzu i mieszamy z sokiem z połowy cytryny. Następnie kroimy pomidora i cebulę w drobną kostkę i dodajemy do przypraw.
Rybę podawać możemy z ryżem lub też fasolą oczko na którą przepis znajdziecie na naszym blogu. SMACZNEGO!!!