Do góry

Dania główne Przepis na:

Mała przekąska warzywna

Mała przekąska warzywna

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12889

Dodano:

Odsłon: 4

Wypróbowany przepis na "Mała przekąska warzywna"

Składniki

  • 4 ogórki
  • 4 pomidory
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • cebula dymka
  • 2 łyżki kaparów
  • 3 łyżki majonezu
  • pół pęczka szczypiorku
  • szczypta curry
  • szczypta kurkumy
  • szczypta słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Mała przekąska warzywna

Przygotowanie

  1. Szczypiorek posiekaj, cebulę pokrój w kostkę. Warzywa umyj, ogórki przetnij wzdłuż, łyżeczką wyjmij pestki. Z pomidorów odkrój plaster z góry, wyjmij środek.

  2. W misce połącz odsączonego z zalewy tuńczyka, kapary, majonez, posiekany szczypiorek i cebulę. Przypraw curry, kurkumą, słodką papryką, solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.

  3. Do przygotowanych warzyw łyżeczką nakładaj farsz. Pomidory przykryj odciętym wcześniej „wieczkiem”. Takie przekąski możesz również przygotować z wydrążonych mini papryczek lub podsmażonej na maśle cukinii.

  4. CZAS: około pół godziny

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń