Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mała przekąska warzywna"
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 68
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 53
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 159
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 68
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 53
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 159
Składniki
Szczypiorek posiekaj, cebulę pokrój w kostkę. Warzywa umyj, ogórki przetnij wzdłuż, łyżeczką wyjmij pestki. Z pomidorów odkrój plaster z góry, wyjmij środek.
W misce połącz odsączonego z zalewy tuńczyka, kapary, majonez, posiekany szczypiorek i cebulę. Przypraw curry, kurkumą, słodką papryką, solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
Do przygotowanych warzyw łyżeczką nakładaj farsz. Pomidory przykryj odciętym wcześniej „wieczkiem”. Takie przekąski możesz również przygotować z wydrążonych mini papryczek lub podsmażonej na maśle cukinii.
CZAS: około pół godzinyŹródło: Dobry Tydzień