Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mała przekąska warzywna"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 795
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22838
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15255
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4960
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 795
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22838
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15255
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4960
Składniki
Szczypiorek posiekaj, cebulę pokrój w kostkę. Warzywa umyj, ogórki przetnij wzdłuż, łyżeczką wyjmij pestki. Z pomidorów odkrój plaster z góry, wyjmij środek.
W misce połącz odsączonego z zalewy tuńczyka, kapary, majonez, posiekany szczypiorek i cebulę. Przypraw curry, kurkumą, słodką papryką, solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
Do przygotowanych warzyw łyżeczką nakładaj farsz. Pomidory przykryj odciętym wcześniej „wieczkiem”. Takie przekąski możesz również przygotować z wydrążonych mini papryczek lub podsmażonej na maśle cukinii.
CZAS: około pół godzinyŹródło: Dobry Tydzień