Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste, zdrowe i smaczne !!
Surową marchewkę pokroić w kostkę - to najtrudniejszy element przygotowywania dania, jak już się z tym uporamy to wkładamy marchewkową kostkę do rondla, podlewamy połową szklanki wody, dodajemy olej, sól, przykrywamy pokrywką i na małym ogniu dusimy do miękkości ( ale nie rozgotowujemy!). Następnie dodajemy groszek razem z zalewą i jeszcze chwilę dusimy. Mączkę ziemniaczaną rozprowadzamy w 1 łyżce zimnej wody i dodajemy do naszej "duszonki" dość energicznie mieszając aby nie powstała kluska, ewentualnie dosalamy i GOTOWE !!!
Olej w tym daniu jest niezbędny. Marchew to źródło witaminy A, której bez pomocy tłuszczu nie udałoby się naszemu organizmowi wchłonąć :-)
Świetnie pasuje do pieczonego kurczaka, można podawać zarówno ciepłe jak i na zimno, SMACZNEGO!!
Pyszne cannelloni pod grubą warstwą sosu beszamelowego.
Odsłon: 3161
Mięciutkie, soczyste i kruche plastry mięsa w sosie delikatnie pomidorowym. P...
Odsłon: 10291
Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj to pyszne danie ze smakowitym sosem...
Odsłon: 7648
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 796
Smaczna wariacja na na temat tradycyjnych kotletów mielonych i gołąbków. Tym...
Odsłon: 1449
Bezkonkurencyjne w smaku danie, zawsze wychodzi przepyszne.
Odsłon: 5746
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 104
Mięciutkie, soczyste i kruche plastry mięsa w sosie delikatnie pomidorowym. P...
Odsłon: 10291
Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj to pyszne danie ze smakowitym sosem...
Odsłon: 7648
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 796
Smaczna wariacja na na temat tradycyjnych kotletów mielonych i gołąbków. Tym...
Odsłon: 1449
Bezkonkurencyjne w smaku danie, zawsze wychodzi przepyszne.
Odsłon: 5746
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 104
Składniki
Surową marchewkę pokroić w kostkę - to najtrudniejszy element przygotowywania dania, jak już się z tym uporamy to wkładamy marchewkową kostkę do rondla, podlewamy połową szklanki wody, dodajemy olej, sól, przykrywamy pokrywką i na małym ogniu dusimy do miękkości ( ale nie rozgotowujemy!). Następnie dodajemy groszek razem z zalewą i jeszcze chwilę dusimy. Mączkę ziemniaczaną rozprowadzamy w 1 łyżce zimnej wody i dodajemy do naszej "duszonki" dość energicznie mieszając aby nie powstała kluska, ewentualnie dosalamy i GOTOWE !!! Olej w tym daniu jest niezbędny. Marchew to źródło witaminy A, której bez pomocy tłuszczu nie udałoby się naszemu organizmowi wchłonąć :-) Świetnie pasuje do pieczonego kurczaka, można podawać zarówno ciepłe jak i na zimno, SMACZNEGO!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Ryba po grecku – moja ulubiona
Dania główne
PYSZNA KARKÓWKA Z MARYNATĄ
Dania główne
Chorwackie cevapcici z grilla
Dania główne
Fasola Jaś po bretońsku
Ryba po grecku – moja ulubiona
Nie wiem jak Państwo, ale jednym z moich ulubionych dań jest ryba ale ryba po...
Odsłon: 21
PYSZNA KARKÓWKA Z MARYNATĄ
Prosty przepis na marynatę do karkówki gdzie będzie nam potrzebny karczek wie...
Odsłon: 42