Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coraz mniej staram się w swojej kuchni stosować gotowych mieszanek przypraw czy marynat, jest zdrowiej, taniej i myślę, że smaczniej. Przepis ten pochodzi z Vitalii i jest przeze mnie troszkę zmodyfikowany.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414174
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2249
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414174
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2249
Składniki
Przyprawy wymieszać z olejem i miodem, posmarować skrzydełka i odstawić w chłodne miejsce na ok. 2 godz. Skrzydełka ułożyć na tackach do grillowania i piec na średnio rozgrzanym ruszcie przez ok. 50 min. Może też być zwykła blaszka, czy nawet pieczone w folii aluminiowej, byle pamiętać o przewracaniu.
W oryginale miód dodajemy na 10 minut przed końcem pieczenia, smarujemy nim wtedy skrzydełka. Wymienionych proporcji nie trzeba się ściśle trzymać, wiadomo, każdy doda ile mu wygodnie. Niestety nie dało się edytować przepisu (brak proporcji), więc zamieściłam znowu.