Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coraz mniej staram się w swojej kuchni stosować gotowych mieszanek przypraw czy marynat, jest zdrowiej, taniej i myślę, że smaczniej. Przepis ten pochodzi z Vitalii i jest przeze mnie troszkę zmodyfikowany.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 831
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 910
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 831
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 910
Składniki
Przyprawy wymieszać z olejem i miodem, posmarować skrzydełka i odstawić w chłodne miejsce na ok. 2 godz. Skrzydełka ułożyć na tackach do grillowania i piec na średnio rozgrzanym ruszcie przez ok. 50 min. Może też być zwykła blaszka, czy nawet pieczone w folii aluminiowej, byle pamiętać o przewracaniu.
W oryginale miód dodajemy na 10 minut przed końcem pieczenia, smarujemy nim wtedy skrzydełka. Wymienionych proporcji nie trzeba się ściśle trzymać, wiadomo, każdy doda ile mu wygodnie. Niestety nie dało się edytować przepisu (brak proporcji), więc zamieściłam znowu.