Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coraz mniej staram się w swojej kuchni stosować gotowych mieszanek przypraw czy marynat, jest zdrowiej, taniej i myślę, że smaczniej. Przepis ten pochodzi z Vitalii i jest przeze mnie troszkę zmodyfikowany.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9556
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 190
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20823
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9556
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 190
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20823
Składniki
Przyprawy wymieszać z olejem i miodem, posmarować skrzydełka i odstawić w chłodne miejsce na ok. 2 godz. Skrzydełka ułożyć na tackach do grillowania i piec na średnio rozgrzanym ruszcie przez ok. 50 min. Może też być zwykła blaszka, czy nawet pieczone w folii aluminiowej, byle pamiętać o przewracaniu.
W oryginale miód dodajemy na 10 minut przed końcem pieczenia, smarujemy nim wtedy skrzydełka. Wymienionych proporcji nie trzeba się ściśle trzymać, wiadomo, każdy doda ile mu wygodnie. Niestety nie dało się edytować przepisu (brak proporcji), więc zamieściłam znowu.