Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Marynowany łosoś z dipem"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11309
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1144
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9858
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11309
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1144
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9858
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Zagotuj w garnku białe wino. Zmniejsz ogień i wrzuć liść laurowy, gorczycę i szczyptę soli.
Dodaj do wina pokrojoną cebulę, poszatkowany koperek i posiekaną papryczkę chili.
Dodaj pokrojonego w kostkę ananasa, połowę zalewy i gotuj wszystko na małym ogniu ok. 20 minut.
Dopraw do smaku cukrem, sokiem z 1 cytryny, octem winnym i solą.
Do marynaty włóż na 2-3 godziny dzwonka łososia. 6. W miseczce wymieszaj na dip: śmietanę, chrzan oraz startego na tarce ogórka.
Na gorącym grillu ułóż wyjęte z marynaty dzwonka i piecz je po ok. 10 minut z każdej strony.
Połóż na grilla cząstki drugiej cytryny.
Podawaj gorącą rybę z dipem, ozdobioną pietruszką oraz cząstkami grillowanych cytryn.Źródło: Tele Tydzień