Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Medaliony wieprzowe w ziołowej skorupce"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5836
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9668
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5836
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9668
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Składniki
ok. 50 minut
Cebule obrać, drobno pokroić. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę, podsmażyć. Dodać po jednej łyżce posiekanych ziół, doprawić solą i pieprzem, krótko poddusić.
Plastry wieprzowiny umyć, osuszyć, poprószyć solą i pieprzem. Podsmażyć z obu stron na rozgrzanym maśle (najlepiej klarowanym). Mięso wyjąć, obtoczyć w ziołowej mieszance i włożyć z powrotem na patelnię.
Na każdym medalionie położyć kawałek masła i krótko podsmażyć na wolnym ogniu. Pod koniec podlać winem i śmietaną kremówką. Krótko poddusić.
Fasolkom odciąć końce, włożyć do wrzątku, dodać kostkę bulionową, gotować 12 minut. Fasolki odcedzić, posolić, podsmażyć na maśle. Podawać jako dodatek do medalionów.
Alternatywna skorupka ziołowo-orzechowa: posiekaną natkę i rozmaryn wymieszaj ze skórką otartą z cytryny, oliwą z oliwek i drobno posiekanymi orzechami włoskimi.Źródło: Życie na gorąco