Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Medaliony wieprzowe w ziołowej skorupce"
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32450
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9693
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2177
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4176
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 910
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32450
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9693
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2177
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4176
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 910
Składniki
ok. 50 minut
Cebule obrać, drobno pokroić. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę, podsmażyć. Dodać po jednej łyżce posiekanych ziół, doprawić solą i pieprzem, krótko poddusić.
Plastry wieprzowiny umyć, osuszyć, poprószyć solą i pieprzem. Podsmażyć z obu stron na rozgrzanym maśle (najlepiej klarowanym). Mięso wyjąć, obtoczyć w ziołowej mieszance i włożyć z powrotem na patelnię.
Na każdym medalionie położyć kawałek masła i krótko podsmażyć na wolnym ogniu. Pod koniec podlać winem i śmietaną kremówką. Krótko poddusić.
Fasolkom odciąć końce, włożyć do wrzątku, dodać kostkę bulionową, gotować 12 minut. Fasolki odcedzić, posolić, podsmażyć na maśle. Podawać jako dodatek do medalionów.
Alternatywna skorupka ziołowo-orzechowa: posiekaną natkę i rozmaryn wymieszaj ze skórką otartą z cytryny, oliwą z oliwek i drobno posiekanymi orzechami włoskimi.Źródło: Życie na gorąco