Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Medaliony wieprzowe w ziołowej skorupce"
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 13
Domowy dodatek do mięs i jajek to chrupiący sos w którym znajdziemy ogórki ,...
Odsłon: 80
W domu można przygotować najlepszą wode smakową, którą można przygotować z ul...
Odsłon: 280
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 13
Domowy dodatek do mięs i jajek to chrupiący sos w którym znajdziemy ogórki ,...
Odsłon: 80
W domu można przygotować najlepszą wode smakową, którą można przygotować z ul...
Odsłon: 280
Składniki
ok. 50 minut
Cebule obrać, drobno pokroić. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę, podsmażyć. Dodać po jednej łyżce posiekanych ziół, doprawić solą i pieprzem, krótko poddusić.
Plastry wieprzowiny umyć, osuszyć, poprószyć solą i pieprzem. Podsmażyć z obu stron na rozgrzanym maśle (najlepiej klarowanym). Mięso wyjąć, obtoczyć w ziołowej mieszance i włożyć z powrotem na patelnię.
Na każdym medalionie położyć kawałek masła i krótko podsmażyć na wolnym ogniu. Pod koniec podlać winem i śmietaną kremówką. Krótko poddusić.
Fasolkom odciąć końce, włożyć do wrzątku, dodać kostkę bulionową, gotować 12 minut. Fasolki odcedzić, posolić, podsmażyć na maśle. Podawać jako dodatek do medalionów.
Alternatywna skorupka ziołowo-orzechowa: posiekaną natkę i rozmaryn wymieszaj ze skórką otartą z cytryny, oliwą z oliwek i drobno posiekanymi orzechami włoskimi.Źródło: Życie na gorąco
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pulpety tandoori
Dania główne
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Dania główne
Klopsy z jajkiem
Dania główne
Pierogi z kapustą i grzybami
Pulpety tandoori
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 13
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Idealne risotto z łososiem. Jest bardzo kremowe a łosoś idealnie kremowy i ch...
Odsłon: 45