Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Miękka karkówka"
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 21218
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1054
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4371
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1094
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1270
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4291
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 21218
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1054
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4371
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1094
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1270
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4291
Składniki
<strong>Przepis przysłała Bożena Badach z Długiej Kościelnej</strong>
Karkówkę umyj, lekko rozbij, natrzyj lekko solą, pieprzem i przyprawą do żeberek. Włóż do miski.
Marynata: wymieszaj, dokładnie posmaruj żeberka ze wszystkich stron. Szczelnie przykryj folią spożywczą, wstaw na noc do lodówki.
Cebule obierz, pokrój na plasterki. Olej rozgrzej na dużej patelni, podsmaż plastry karkówki z obydwu stron. Dodaj cebule, podduś. Dodaj resztki marynaty, duś do miękkości (w razie potrzeby podlej niewielką ilością wody). Sos zagęść mąką, dobrze wymieszaj, zagotuj. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
czas przygotowania40 min ilość porcji6 cena za porcję2,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie