Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Miękka karkówka"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1816
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1816
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
<strong>Przepis przysłała Bożena Badach z Długiej Kościelnej</strong>
Karkówkę umyj, lekko rozbij, natrzyj lekko solą, pieprzem i przyprawą do żeberek. Włóż do miski.
Marynata: wymieszaj, dokładnie posmaruj żeberka ze wszystkich stron. Szczelnie przykryj folią spożywczą, wstaw na noc do lodówki.
Cebule obierz, pokrój na plasterki. Olej rozgrzej na dużej patelni, podsmaż plastry karkówki z obydwu stron. Dodaj cebule, podduś. Dodaj resztki marynaty, duś do miękkości (w razie potrzeby podlej niewielką ilością wody). Sos zagęść mąką, dobrze wymieszaj, zagotuj. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
czas przygotowania40 min ilość porcji6 cena za porcję2,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie