Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Minifrittata z czarnymi i zielonymi oliwkami"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23043
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1008
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104849
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23043
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1008
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104849
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Składniki
czas ok. 45 min; porcja – 160 kcal, cena 1,50 zł
Jajka wbij do miski, roztrzep starannie, dodaj zimne mleko, wymieszaj. Ser typu feta osącz z ewentualnej zalewy, pokrój w kostkę lub pokrusz. Osącz ze słonej zalewy czarne i zielone oliwki. Pokrój je na mniejsze kawałeczki.
Przygotuj 8 foremek na muffinki (lub babeczki). Każdą z nich posmaruj masłem. Masę jajeczną dopraw do smaku solą i pieprzem, rozlej do foremek (maksymalnie do połowy ich wysokości). Dodaj pokrojoną fetę oraz 1/3 posiekanych oliwek.
Foremki z masą ustaw na blasze i wstaw do piekarnika. Piecz w temp. 160 st. 30-35 minut. W tym czasie opłucz i osusz natkę, oderwij listki, grubo posiekaj. Wymieszaj z pozostałymi oliwkami. Dekoruj gotowe minifrittaty.Źródło: Świat kobiety