Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Minifrittata z czarnymi i zielonymi oliwkami"
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1083
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 682
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1201
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 262
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1083
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 682
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1201
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 262
Składniki
czas ok. 45 min; porcja – 160 kcal, cena 1,50 zł
Jajka wbij do miski, roztrzep starannie, dodaj zimne mleko, wymieszaj. Ser typu feta osącz z ewentualnej zalewy, pokrój w kostkę lub pokrusz. Osącz ze słonej zalewy czarne i zielone oliwki. Pokrój je na mniejsze kawałeczki.
Przygotuj 8 foremek na muffinki (lub babeczki). Każdą z nich posmaruj masłem. Masę jajeczną dopraw do smaku solą i pieprzem, rozlej do foremek (maksymalnie do połowy ich wysokości). Dodaj pokrojoną fetę oraz 1/3 posiekanych oliwek.
Foremki z masą ustaw na blasze i wstaw do piekarnika. Piecz w temp. 160 st. 30-35 minut. W tym czasie opłucz i osusz natkę, oderwij listki, grubo posiekaj. Wymieszaj z pozostałymi oliwkami. Dekoruj gotowe minifrittaty.Źródło: Świat kobiety