Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 40
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 5682
Polecam.
Odsłon: 1107
Coś pysznego. Polecam.
Odsłon: 156
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta.
Odsłon: 476
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 40
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 5682
Polecam.
Odsłon: 1107
Coś pysznego. Polecam.
Odsłon: 156
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta.
Odsłon: 476
Składniki
ziemniaki i marchewkę obieramy i kroimy w plastry grubości 0,5 cm., brokuła rozdzielamy na pojedyncze różyczki a fasolkę szparagową po odcięciu zbędnych ogonków przecinamy na połówki. Następnie w/w produkty wrzucamy do garnka z gotującą się wodą z solą oraz dwoma łyżkami cukru-gotujemy na pół twardo.
rybkę kroimy po skosie na kawałki szerokości 4cm. przyprawiamy solą i pieprzem obtaczamy w mące i obsmażamy na złoty kolor na oleju. Włączamy sobie piekarniczek na temp. 180-200st.
w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym układamy na przemian warzywa i rybkę posypując koperkiem.
na patelni pozostałej z rybek podgrzewamy śmietanę wraz z rozdrobnionym serem "lazur" aż do momentu rozpuszczenia się sera.
przełożone do naczynia żaroodpornego warzywa i rybkę zalewamy sosem z patelni i zapiekamy w piekarniku ok.20min.
na sam koniec pozostaje nam smaczne pałaszowanie zdrowego i sycącego obiadku:)))