Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
cos innego dla odmiany i maly eksperyment ktory wyszedl pysznie
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1290
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2921
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1013
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1784
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1290
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2921
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1013
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1784
Składniki
Piersi z kurczaka delikatnie smarujemy musztarda i układamy do woreczka od przyprawy do skrzydełek na przemian z cebula pokrojona w piórka.
Następnie dodajemy miodowa przyprawę. Układamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do piekarnika na ok 30 minut.
Ziemniaki myjemy i gotujemy w mocno osolonej wodzie aż będą na pol miękkie.
Odcedzamy ziemniaki i gnieciemy na większe kawałki.
Przesypujemy do naczynia żaroodpornego posypujemy pietruszka, koperkiem, kawałkami masła. Jak ktoś lubi może dodać wcześniej podsmażonej cebulki.
Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 15-20 minut.