Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
cos innego dla odmiany i maly eksperyment ktory wyszedl pysznie
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9234
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2664
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1188
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 226
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9234
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2664
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1188
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 226
Składniki
Piersi z kurczaka delikatnie smarujemy musztarda i układamy do woreczka od przyprawy do skrzydełek na przemian z cebula pokrojona w piórka.
Następnie dodajemy miodowa przyprawę. Układamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do piekarnika na ok 30 minut.
Ziemniaki myjemy i gotujemy w mocno osolonej wodzie aż będą na pol miękkie.
Odcedzamy ziemniaki i gnieciemy na większe kawałki.
Przesypujemy do naczynia żaroodpornego posypujemy pietruszka, koperkiem, kawałkami masła. Jak ktoś lubi może dodać wcześniej podsmażonej cebulki.
Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 15-20 minut.