Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Miodowe skrzydełka z sosem"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1921
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1749
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 111
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1921
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1749
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 111
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Składniki
Skrzydełka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. W misce wymieszać oliwę, miód, paprykę, pieprz i szczyptę soli. Mięso pokryć marynatą. Zakryć naczynie folią spożywczą i wstawić do lodówki na 2 godziny.
Piekarnik rozgrzać do 200°C (180°C z termoobiegiem). Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Położyć skrzydełka, posmarować je pozostałą marynatą. Wstawić do piekarnika. Piec ok. 30 minut, od czasu do czasu obracając.
Cebulę i czosnek posiekać, zeszklić na oleju. Dodać pomidory, przesmażyć, dusić ok. 15 min. Zmiksować, doprawić do smaku. Podawać z mięsem.
ok. 45 minut plus marynowanie
Pomidorowy sos barbecue jest bardzo ostry. Skrzydełka też. Dlatego dla złagodzenia smaku podaj też sos jogurtowy z musztardą.Źródło: Twoje Imperium