Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Musaka- Grecy wyklęliby mnie za użycie drobiu zamiast wieprzowiny, ale świnek nie jadam. Mieliby mnie też za nędzarką, bo użyłam cukinii zamiast bakłażana :) A to feler :)
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5284
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17192
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2495
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4683
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5284
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17192
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2495
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4683
Składniki
Pierś z kurczaka mielimy w maszynce, doprawiamy cynamonem i pieprzem i odstawiamy.
Ziemniaki i cukinię kroimy w cienkie plasterki i rumienimy na patelni grillowej.
Na rozgrzanej oliwie szklimy posiekany drobno czosnek i cebulę.
Dodajemy mięso i smażymy ok. 10 minut, następnie podlewamy odrobiną wody i dodajemy przecier pomidorowy. Smażymy aż sos będzie gęsty (jeżeli oddziela się od niego płyn, to odlewamy go).
W naczyniu żaroodpornym układamy warstwę ziemniaków, na nią wykładamy mięso, na mięso cukinię.
Potrawę polewamy sosem powstałym ze zmieszania jogurtu z jajkiem i przyprawami. Wierzch posypujemy startą mozzarellą.
Zapiekamy przez ok. 45 minut w 200 stopniach C.