Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielu z was jesień kojarzy się z żółtymi liśćmi czy powoli zapadającym zmrokiem. Złota polska jesień to zmieniająca się pogoda, ale jeszcze jasno świecące słońce. Jesień to również wyjątkowe smaki. Czym by była przecież jesień bez śliwek czy jabłek. Naleśniki "Złoty Skarb Jesieni" to taka właśnie podróż do smaków jesieni. Pyszny i nieco kwaskowy mus jabłkowy(z wyczuwalnymi kawałkami owoców), a do tego słodkie ciasto naleśnikowe oraz unoszący się wokoło zapach cynamonu. Po prostu pychota. Polecam !
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 17
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 48
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23913
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 450
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 270
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 17
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 48
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23913
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 450
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 270
Składniki
Mąkę, 1 szklankę mleka, jaja, cukier, cukier waniliowy mieszamy. Najpierw łyżką, następnie miksujemy. Dolewamy kolejną szklankę mleka. Miksujemy, dolewamy olej i wodę gazowaną. Mieszamy wszystkie składniki ręcznie. Patelnię na naleśniki mocno nagrzewamy. Rozpuszczamy 1 łyżeczkę smalcu. Smażymy naleśniki. Studzimy. Jabłka myjemy i obieramy ze skórki. Kroimy na kwadraty i umieszczamy w garnku. Zalewamy 40 ml wody i zagotowujemy. Do gotujących jabłek dodajemy cukier i cynamon. Dusimy około 10 minut na małym ogniu(pilnujemy aby jabłka zbyt mocno się nie rozpadły, chcemy przecież w naleśnikach poczuć jabłka). Studzimy. Na wystudzone naleśniki nakładamy po 1-2 płaskich łyżek musu jabłkowego. Naleśniki składamy w trójkąt. Posypujemy cukrem pudrem oraz dekorujemy pokrojonymi w kwadraty jabłkami. Gotowe!