Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe w przygotowaniu:)
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 309
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 67
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 497
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 309
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 67
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 497
Składniki
Farsz robimy tak samo jak na pierogi ruskie. Gotujemy ziemniaki ,cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy. Ugotowane ziemniaki ubijamy dodajemy twaróg i podsmażona cebulkę,mieszamy.Przyprawiamy szczypta soli i pieprzu do smaku.
Naleśniki : mleko mąkę i jajka miksujemy na gładka masę.. dodajemy szczyptę soli..naleśniki smażymy na małym ogniu z obydwóch stron.
Gotowe naleśniki wykładamy farszem ok (2łyżek stołowych) i zwijamy (ja zwijam tak jak krokieta) można zwijać również w kopertę.
Zwinięte naleśniki smażymy na małym ogniu na oleju bądź oliwie na złocisty kolor z obydwóch stron.I gotowe:)
Najlepiej smakują ze śmietana:)