Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe w przygotowaniu:)
 
         
         
         
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17367
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6668
 
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17367
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6668
 
         
        Składniki
Farsz robimy tak samo jak na pierogi ruskie. Gotujemy ziemniaki ,cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy. Ugotowane ziemniaki ubijamy dodajemy twaróg i podsmażona cebulkę,mieszamy.Przyprawiamy szczypta soli i pieprzu do smaku.
Naleśniki : mleko mąkę i jajka miksujemy na gładka masę.. dodajemy szczyptę soli..naleśniki smażymy na małym ogniu z obydwóch stron.
Gotowe naleśniki wykładamy farszem ok (2łyżek stołowych) i zwijamy (ja zwijam tak jak krokieta) można zwijać również w kopertę.
Zwinięte naleśniki smażymy na małym ogniu na oleju bądź oliwie na złocisty kolor z obydwóch stron.I gotowe:)
Najlepiej smakują ze śmietana:)