Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki z parówką i szpinakiem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Szpinak odparuj na patelni z dodatkiem masła. Przypraw solą i gałką muszkatołową, ostudź. Parówki obierz z osłonek, wrzuć do wrzątku, gotuj 3 min.
Jajka zmiksuj ze szczyptą soli, olejem, mąką, mlekiem i pół szklanki wody. Dodaj szpinak, wymieszaj, odstaw na 30 min.
Z ciasta usmaż na niewielkiej ilości oleju naleśniki z obydwu stron na złoty kolor. Każdy cienko posmaruj keczupem.
Ułóż parówkę, ciasno zwiń, przekrój na pół. Podawaj z warzywami.
<strong>Czas przygotowania: 50 min. Ilość porcji: 4. Cena za porcję: 2 zł.
Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie