Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne danie dla amatorów zieleniny i przeciwników mięsa oraz tych co nie boją sie zapachu czosnku
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Z mleka (piwa), mąki, jakja, 1 łyżki loeju i szczypty soli zrobić ciasto naleśnikowe, o konsystencji śmietany (gdy jest za gęste ja dodaję trochę gazowanej wody mineralnej). Szpinak rozmrozić i podgrzać dobrze w rondlu dodając rozgnieciony czosnek, sól i pieprz do samu. Na naleśniki rozsmarować szpinak, dodać po plasterku sera, złożyć w kopertę i obsmażyć na patelni z dówch stron, Sos Knorra zrobić wg przepisu podawać gorące naleśniki polane sosem i posypane zieloną pietruszką. Smacznego