Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, smaczne ale pracowite w wykonaniu i czasochłonne
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5397
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 911
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11843
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1356
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5397
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 911
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11843
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1356
Składniki
schab kroimy w kawałki, jak na kotlety, rozbijamy bardzo cienko - "na firankę", ale, żeby nie narobić dziur. Na rozbitym schabie układamy plaster sera, pocięty w cienkie paski (3, 4 sztuki długości plastra sera), 2 podgotowane uprzednio paski marchewki i nakładamy łyżeczkę zmieszanej z chrzanem śmietany 1: Zakładamy boki i zawijamy zraza. Podlewamy naczynie żaroodporne olejem i układamy mięsko.
Inna możliwość, to obtaczać w jajku i ziarnach dyni lub słonecznika i smażyć na patelni.