Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, smaczne ale pracowite w wykonaniu i czasochłonne
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2423
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18160
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2423
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18160
Składniki
schab kroimy w kawałki, jak na kotlety, rozbijamy bardzo cienko - "na firankę", ale, żeby nie narobić dziur. Na rozbitym schabie układamy plaster sera, pocięty w cienkie paski (3, 4 sztuki długości plastra sera), 2 podgotowane uprzednio paski marchewki i nakładamy łyżeczkę zmieszanej z chrzanem śmietany 1: Zakładamy boki i zawijamy zraza. Podlewamy naczynie żaroodporne olejem i układamy mięsko.
Inna możliwość, to obtaczać w jajku i ziarnach dyni lub słonecznika i smażyć na patelni.