Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, smaczne ale pracowite w wykonaniu i czasochłonne
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6070
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1850
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6070
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1850
 
         
         
                Składniki
schab kroimy w kawałki, jak na kotlety, rozbijamy bardzo cienko - "na firankę", ale, żeby nie narobić dziur. Na rozbitym schabie układamy plaster sera, pocięty w cienkie paski (3, 4 sztuki długości plastra sera), 2 podgotowane uprzednio paski marchewki i nakładamy łyżeczkę zmieszanej z chrzanem śmietany 1: Zakładamy boki i zawijamy zraza. Podlewamy naczynie żaroodporne olejem i układamy mięsko.
Inna możliwość, to obtaczać w jajku i ziarnach dyni lub słonecznika i smażyć na patelni.