Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupka bardzo smaczna, na ciepłe dni orzeźwiająca, wszyscy domownicy przepadają za nią:)
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 141
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20742
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27871
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4416
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 141
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20742
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27871
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4416
Składniki
Najpierw gotujemy wywar: żeberka z warzywami pokrojonymi w kostkę. Następnie dodajemy listek laurowy, ziele angielskie, odrobinę solimy by mięso i ziemniaki miały swój smak:)
Gdy warzywa będą już miękkie dodajemy obrane ze skorki i starte na tarce o grubych oczkach ogórki wraz z sokiem ze słoika(sok może być kwaśny i słony wiec dodajemy wedle uznania, ja wylewam cały). Dodajemy poszatkowana natkę, koperek i niech tak się pogotuje kilka minut. Na koniec dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i zaprawiamy śmietana z maka.
Wedle uznania można jeszcze dodać soli, pieprzu, maggi co kto lubi:) ŻYCZĘ SMACZNEGO:)