Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupka bardzo smaczna, na ciepłe dni orzeźwiająca, wszyscy domownicy przepadają za nią:)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3712
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2037
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5445
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5482
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3712
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2037
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5445
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5482
Składniki
Najpierw gotujemy wywar: żeberka z warzywami pokrojonymi w kostkę. Następnie dodajemy listek laurowy, ziele angielskie, odrobinę solimy by mięso i ziemniaki miały swój smak:)
Gdy warzywa będą już miękkie dodajemy obrane ze skorki i starte na tarce o grubych oczkach ogórki wraz z sokiem ze słoika(sok może być kwaśny i słony wiec dodajemy wedle uznania, ja wylewam cały). Dodajemy poszatkowana natkę, koperek i niech tak się pogotuje kilka minut. Na koniec dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i zaprawiamy śmietana z maka.
Wedle uznania można jeszcze dodać soli, pieprzu, maggi co kto lubi:) ŻYCZĘ SMACZNEGO:)