Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Omlet z groszkiem, dynią i kurczakiem"
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę, miksując dodawaj żółtka, mleko i mąkę z proszkiem do pieczenia.
Dynie obierz, wyjmij pestki. Miąższ i ser cheddar zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Pierś drobno pokrój. Dynie, ser, kurczaka i groszek wymieszaj, przypraw solą i pieprzem. Na patelni rozpuść łyżeczkę masła, wysyp dodatki, zalej masą jajeczną, smaż, aż omlet się zetnie.
Odwróć go przy pomocy talerza, smaż chwilę. Pokrój, udekoruj koperkiem.
Czas: około 30 minut.Źródło: Dobry Tydzień