Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Omlet z groszkiem, dynią i kurczakiem"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1357
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1357
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę, miksując dodawaj żółtka, mleko i mąkę z proszkiem do pieczenia.
Dynie obierz, wyjmij pestki. Miąższ i ser cheddar zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Pierś drobno pokrój. Dynie, ser, kurczaka i groszek wymieszaj, przypraw solą i pieprzem. Na patelni rozpuść łyżeczkę masła, wysyp dodatki, zalej masą jajeczną, smaż, aż omlet się zetnie.
Odwróć go przy pomocy talerza, smaż chwilę. Pokrój, udekoruj koperkiem.
Czas: około 30 minut.Źródło: Dobry Tydzień