Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Omlet z groszkiem, dynią i kurczakiem"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9568
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4433
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 199
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20858
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9568
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4433
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 199
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20858
Składniki
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę, miksując dodawaj żółtka, mleko i mąkę z proszkiem do pieczenia.
Dynie obierz, wyjmij pestki. Miąższ i ser cheddar zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Pierś drobno pokrój. Dynie, ser, kurczaka i groszek wymieszaj, przypraw solą i pieprzem. Na patelni rozpuść łyżeczkę masła, wysyp dodatki, zalej masą jajeczną, smaż, aż omlet się zetnie.
Odwróć go przy pomocy talerza, smaż chwilę. Pokrój, udekoruj koperkiem.
Czas: około 30 minut.Źródło: Dobry Tydzień