Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Orientalne szaszłyki drobiowe z warzywami"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5784
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1238
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12439
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5230
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5784
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1238
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12439
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5230
Składniki
porcje, : 15 min; picz: 15 min; porcja: 430 kcal, koszt: 4,50-5,60 zł.
Mięso umyj, pokrój w kostkę.
Cukinię i paprykę pokrój w kostkę, cebulę na ćwiartki, z chili usuń pestki i ją drobno posiekaj.
Wszystko włóż do większej miski, dopraw solą i pieprzem. Dodaj resztę przypraw, olej i wymieszaj.
Nadziej na szpadki i grilluj ok. 15 minut, obracając. W trakcie pieczenia skrop szaszłyki sokiem z cytryny i posmaruj je miodem.Źródło: Świat kobiety